Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2013. június 8., szombat

"Van pár dolog az életben, amit se irányítani, se megváltoztatni nem tudsz, élned kell vele...

...Miénk a döntés, hogy feladjuk vagy folytatjuk tovább." by Nick Vujicic
Ez így van. A döntés a miénk, senki másé. Tavasszal ahogy meghallottuk nővéremmel, hogy Nick Vujicic Magyarországra érkezik, azonnal eldöntöttük, szeretnénk élőben látni, és meghallgatni előadását. Mivel már mindketten olvastuk az első könyvét, ami nagyon inspiráló volt, és nagyon sok erőt, energiát adott egy-két akadály léküzdésénél, sejtettük mi vár ránk.
Így április 20-án már reggel elindultunk Pécsre, és kíváncsian vártuk milyen lesz a délelőttünk. Nick a Nem adom fel alapítvány! szervezésének keretén jött Magyarországra, és Budapesten, Pécsett és Debrecenben tartott előadást. Természetesen a pécsi rendezvény házigazdája Vujity Trvtko volt :)
Az alapítvány csodálatos előadással lépett fel. Szuper volt látni a mozgássérült társainkat, akik nagyon jól érezték magukat, énekeltek, táncoltak, jó kis előadással készültek. Elgondolkodtató volt közülük egy -két lány, akiknek olyan csodálatos hangja volt, hogy a mondva csinált sztárjaink elbújhatnának mellettük!
Nos hamarosan megérkezett a várva várt Nick Vujicic. Nagyon jó érzés volt élőben látni. Persze az interneten már én is megnéztem sok videóját, de így élőben pár méterre előttem...hááát nem volt semmi. Libabőrösök voltunk :)
Nagyon jól prédikált, inspiráló, motiváló, és hihető volt a beszéde. Teljesen visszaadta azt, amit a könyveiben átadott. 
A könyve olvasása során mindig az volt a gondolatom, hogy még nekem van bajom? Még én vagyok elégedetlen, hát nézz rá erre a férfire! Mekkora akaraterő és milyen nagy fokú talpraesettséggel rendelkezik...milyen akadályokat küzdött Ő le...ehhez képest a Te akadályod semmi.
Minden egyes alkalommal ez a gondolat előjött belőlem....
Az előadás üzenete igazán az volt, hogy ne félj az akadályoktól, meg kell küzdened velük. Tőled függ minden, Te döntesz az életedről nem más. A Te gondolataid csakis a tieid, azt nem veszi el senki tőled. Te irányítod az életedet, magadra számíthatsz, rajtad áll, hogy mikor melyik irányba mész...
Szeretettel ajánlom Mindenkinek a könyveit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése