Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. május 2., szerda

Változás, ami mindenkiben ott van

A változás benned van, szól mindig a cím, és milyen igaz. Csak te tudsz az életeden változtatni nem más, bármit el akarsz érni te vagy az aki megteheted, nem szabad másra várni, hiszen rajtad áll minden. A változás általában jót hoz, az ember érzi amikor valami nem jó, és változtatni azért akar, hogy jobb legyen. Ez sokszor kockázattal jár, de mit tegyünk kockázat nélkül mindig maradunk a langyosodott pocsolyába. Ha nem merünk kockáztatni sosem tudjuk meg hogy jobb lett volna e vagy nem :)
Most én is egy ilyen nagy változásban vagyok. Új ország, új munkahely, új emberek, és persze régiek is akik kint várnak rám :) Nem gondoltam volna hogy ez ilyen nagy lelki dolgot fog maga után vonzani amit most tapasztalok. Sokszor nem gondolunk a lélekre, tudjuk hogy ez a jó, de nem gondolunk bele, hogy ez vajon milyen érzés lesz belül. Nekem kicsit kusza az egész. Itt hagyni a hét évig felépített múltamat, a kedves kollégáimat, a barátaimat, a szüleimet, a megszokott kis életemet....viszont ott van a másik oldal. Ha menni akarok, akkor valami nincs rendben ugye? Valami mégis hiányzik az életemből. Ott van a sok sok kontra ami vár rám kint. Egy új élet, egy új világ, ami bár óriási változást hoz a mindennapjaimban, és az elején biztosan nehéz lesz, de hosszú távon mindenféleképpen látom, hogy imádni fogom :)
Azért akárhogyis de persze ez nem megy érzelmek nélkül. A kis lelkünk érez. Fél lábbal itt van, de fél lábbal már a jövőben. Itt él, de oda tervez. Az ész mellett a lélek is itt van, és edzeni kell nagyon, hogy bírja :) De bírni fogja, mert rájön, hogy ennek így kell lennie, és a változás jó lesz, mert merünk kockáztatni, és ha valaki mer, az általában nyer ;)
Itt nem mástól várom a boldogságot, hanem csak magamtól, és ezzel teljesen tisztában vagyok. De kockáztatok, és meg lesz a gyümölcse :)
A májusi hónapra a motivációs falinaptáramban ez áll:  When starting a new life, remember that the first thing you will take with you is yourself  (Ha új életet kezdesz, jusson eszedbe, hogy az első dolog, amit magaddal viszel az te magad vagy)
Véletlen, hogy éppen most jön ez az üzenet? Dehogy véletlen, mert véletlenek nincsenek ;) Ez pont jól jött az elmúlt egy két hét után, mert talán mostanra a lelkem is rendbe jött, és az ész mellé állt :) És viszem magamat testestől, lelkestől az újba...
Igen, jöhet a változás :) VÁLTOZÁS....szép szó. KOCKÁZTATÁS...kicsit ijesztő de érdekes szó. Ez az izgalmas az egészben :)
Merjünk hát változtatni, merjünk kockáztatni, mert enélkül mindig azon fogunk rágódni, hogy vajon mi lett volna ha...:)))

Szép estét Mindenkinek! :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése