Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. április 18., szerda

Boldogság :)

"... A boldogság az alapanyag, amibõl te készültél. Az maga a lényeged, az a legbensõ lényeged. Az öröm a legbenső lényeged.
Nézd csak meg a fákat, nézd meg a madarakat, nézd meg a felhőket, nézd meg a csillagokat - és ha van szemed, akkor látni fogod, hogy az egész természet örvendezik. Az egész mindenség egyszerűen boldog. A fák minden ok nélkül boldogok-anélkül boldogok, hogy elnökök vagy miniszterek lennének, anélkül boldogok, hogy millióik lennének a bankban. Nézd meg a virágokat- minden ok nélkül...
Szinte hihetetlen, hogy milyen boldogok a virágok.
Az egész természet alapanyaga az öröm. A hinduk ezt úgy hívják szatcsitánand, ánanda, öröm. Ezért nincs szükség semmilyen okra. Ha tudsz csak önmagadban lenni- nem csinálva semmit, csak önmagadnak örülve, csak önmagadnak lenni, ha képes vagy boldognak lenni csak azért, mert vagy, csak azért, hogy lélegzel, hogy hallod a madarak énekét, indítékok, magyarázatok nélkül...
És ha ok nélkül boldog vagy, akkor azt nem tudod sokáig magadban tartani. Szétárad belőled mások felé, mások is részesülnek belőle. Nem is tudod visszatartani, olyan sok, olyan végtelen. Nem tudod kézben tartani, szétengeded, hadd menjen minden irányba..."
Osho: Boldogság

Boldogan feltétel nélküli szeretettel születünk a földre. A körülmények azok, amik hozzáadnak és elvesznek az életünkből. Milyen jól lenne megtartani a gyermekkori feltétlen boldogságunkat folyamatosan az életünkben... ez is rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk magunkat boldognak tartani a körülmények mellett. Rajtunk múlik és csak a mi felelősségünk... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése