Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. február 19., vasárnap

Férfi és női minőség

Az emberek akár nőkről akár férfiakról beszélünk, rendelkeznek magukban férfi és női minőséggel.
Ez azt jelenti, hogy van bennük mindkét rész férfi és nő. Bizonyos százalék bennük nő, bizonyos százalékuk pedig férfi.
Hogy miről ismerhető fel ez a két minőség? A női minőség jellemzői a következők: érzéki, együttműködő, kedves, egyetértő…stb. Férfi minőség jellemzői: logikus, határozott, morgó :), nem túlzottan kedves…stb.
Hogy ezt jobban beletudjátok képzelni a gyakorlatban mondok egy két példát. Nő mondja a férjének:”… apa láttam egy jó kis darabot a színház műsorában elmegyünk rá”? Férj: „…persze drágám nézd meg mikor lesz ha jó az időpont elmegyünk, kell a kikapcsolódás…”
Ekkor a férfi éppen a női minőségben van és teljesen együttműködő, illetve a nő is a női minőségben van. Azonban ha a válasz a férjtől ez lenne: „…dehogy megyek színházba veled már megint, nincs időm végigülni a két órát, annyi dolog van a ház körül…” Ekkor a férfi minőségben van és egyáltalán nem foglalkozik azzal hogy a feleségének kikapcsolódásra van szüksége, csinálja ahogy akarja, őt nem érdekli.
Minden nőben és minden férfiban van női és férfi minőség, különböző mértékekben. Ez sosem állandó, mindig változik. Hol kevesebb az egyik, hol a másik.
Mostanában a nőkben gyakran a férfi minőség a magasabb. Már nem úgy van, mint régen, hogy megbújnak a férfiak mögött, és nevelik a gyerekeket, és hagyják, hogy a férfiak irányítsanak. Ez persze nem feltétlenül jó dolog. Ne felejtsük el, hogy nekünk nőknek vannak a családban feladataink. Gyermeket szülni, otthont és harmóniát teremteni. Viszont a mai világban elég nehéz az, hogy a nők otthon maradjanak gyereket szülni és nyugodtan nevelgetni, mert sokszor egy fizetés már nem elég a családban. Illetve a nők is szeretnének karriert építeni, főleg aki jól kitanulta a szakmáját, jó munkahelye van, nehezen hagyja ott az állását mert az mind mind kihívás neki, és elismerés az életében.
Nos a férfi női páros akkor passzol össze a legjobban ha a két minőség különböző mennyiségben van jelen a két félben és a külön külön minőség pont kiegészíti egymást bennük.  Tehát ha mondjuk a nőben van 40% férfi minőség és 60% női minőség, akkor a férfiben legyen 60% férfi minőség és 40% női minőség. Így egészítik ki egymást. 
Persze ezek a százalékok nem állandóak mindig változnak, tehát pontosan nem lehet megállapítani hogy kiben hány százalék van, csak saccolni lehet. 
Ha a nő hordja a nadrágot a kapcsolatban, akkor benne többször és több férfi minőség van jelen, de persze benne is van női minőség, és ez meg is mutatkozik rajta, csak ugye általában a férfi minőség uralja.
Érdekes elgondolkodni ezen a felvetésen. Én elemeztem így pl. a legutóbbi párkapcsolatomat, és sok mindent megértettem.
Azt hiszem, ha az ilyen elmélkedéseket már az iskolában tanítanák a fiataloknak sokkal több boldog párkapcsolat kerekedne már fiatalkorban, mert így sokkal könnyebb elfogadni a másikat, hogy tudjuk mikor miért mondja azt amit, és miért viselkedik úgy ahogy :).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése