Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. február 9., csütörtök

Hazudni önmagunknak?

A hazudni szó már önmagában is egy negatív jelenség. Több válfaja van, ebbe most nem mennék bele, az enyhébb oldala benne van a napjainkban a "kegyes hazugságokban", a rosszabbik oldala, meg szorosan összefügg a bizalommal. 
Hazudni önmagunknak az egy nehéz lelki vívódás. Általában akkor következik be, ha van valami olyan dolog amivel félünk szembenézni, mert fájni fog. Magunknak mondunk valamit, hogy ez így van, de közben az érzelmünk mást mond, és akárhogy is de az előbb vagy utóbb felszínre fog jönni, és akkor is fájni fog. Előbb vagy utóbb fájni fog, akármennyire is menekülünk a felismeréstől. Szembe kell nézni a tényekkel, nem szabad magunknak hazudni, mert az egy óriási lelki problémát okoz. És ha már magunknak hazudunk, ezzel másnak, a barátainknak, a körülöttünk lévő embereknek is hazudunk. Ez egy ördögi körforgás, amin könnyen lehet segíteni. Először is légy őszinte önmagadhoz! Ennyire egyszerű :)) Ott kezdődik minden, ha magaddal őszinte vagy és nem hazudsz akkor minden további körforgás máris más irányt vesz, a lelkeden nincs nyomás. 
Bár sokan nem teszik ezt meg, de igenis kell egyedül lenni. Ülj le csendben, egyedül, legyél csak magadban, és csak magaddal foglalkozz. A gondolataiddal, a testeddel, a jelekkel, mindennel ami hozzád tartozik. Gondold át a dolgaidat őszintén. Ha valamiért kudarc ért el kell fogadni, és tovább lépni, még ha nehéz is. Mindenkit ér kudarc az életben, ezekből tanulunk! Tanulni kell belőle és elengedni, tovább állni...és a tanultakat a jövőbe fektetni és ott hasznosítani. Ha ezt nem tudod megtenni, sok esetben töménytelen időt veszíthetsz az életedből, és a szomorú az, hogy ezt csak már később veszed észre...
Tehát az alapja mindennek, hogy légy őszinte magaddal, mert csak akkor élhetsz teljes és boldog életet, akkor már eleve jól indítod az ebből kialakuló körforgást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése