Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. február 26., vasárnap

Ne ítélj elsőre!

Ítélkezés....fura szó. A jelentése még furább. Véleményt alkotsz egy dologról úgy hogy van tudomásod a körülményekről vagy úgy hogy nincs tudomásod a körülményekről, és az adott információk hiányában alkotod meg a véleményedet.
Hajlamosak vagyunk mi emberek úgy ítélkezni, hogy nem ismerjük a körülményeket, és ez egy igen negatív jelenség az életben. Rengetegszer hallok olyan beszélgetéseket, hogy személyeket beszélnek ki és elég csúnya dolgokat mondanak a másikra. Találgatnak, hogy vajon miért tesz így, miért viselkedik úgy... Kérdés igaz e a dolog egyáltalán, vagy csak találgatnak....ha igaz is honnan tudják, hogy miért csinálja az ember azt amit csinál? Miért viselkedik így? Felületesen végigmérünk egy embert és ítélkezünk felette. A körülményekkel nem foglalkozunk.
Nagyon sok dolog, viselkedés visszanyúlhat a gyerekkorra is. Olyan gyerekkori traumát hordozhat egy ember, amivel lehet ezidáig nem foglalkozott senki és nem firtatta. Ezek a dolgok nagy hatással lehetnek a későbbi életre. 
Nem tudhatjuk az adott ember mint ment végig. Milyen élete volt/van. Azért mert kívülről minden "happy"-nek látszik, nem biztos hogy belül is így van, főleg mivel az csak rá és a családjára tartozik, mert azok már bensőbb dolgok, nem a nyilvánosságra tartoznak. 
Sosem tudhatjuk mit miért tesz az ember, de azt tudnunk kell, hogy mindig meg van a miértje, meg van a válasz a kérdésre, csak az már nem a mi dolgunk. Sőt az se a mi dolgunk hogy mit tesz. Az lehet a mi dolgunk hogy nekünk nem tetszik viszont az hogy mégis megteszi az már az ő dolga, az ő élete. 
Ne ítélkezzünk másokon, ne alkossunk véleményt, ha nem ismerünk minden információt! Nem a mi dolgunk. Az ő dolga, hogy teszi vagy nem teszi, miért úgy teszi ahogy. A mi dolgunk annyi, hogy ELFOGADJUK, mert ő biztos tudja miért van így mégha nem is tudatosan, hanem lehet hogy a tudatalattiban. Mi foglalkozzunk magunkkal, a magunk kis életével, mert amilyenek mi vagyunk, ahogy mi érezzük magunkat, olyan lesz az életünk, a körülöttünk lévő világ :)
Az élet egy naaagy tükör, azt látjuk benne amilyenek mi magunk vagyunk. Ha mi kedvesek vagyunk, az élet is kedves lesz velünk, ha nem vagyunk kedvesek....akkor ez is visszaüt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése