Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. március 18., vasárnap

A gyerekekről...

A gyerekek csodálatos lények :) Megszületnek és már baby korukban elvarázsolják a felnőtteket. Az ember rájuk néz, és elfelejt mindent. Elgondolkozik, hogy ő volt az aki 9 hónapig lakozott a "babaházban" és most világra jött, hogy megismerje milyen is az anyukája, az apukája, kiket választott családjának. 
A gyerekek sok mindenre megtanítanak bennünket. Először is a gondoskodásra. Aztán az óvatosságra. A türelemre, a tudatosságra, és a szeretetre...
Feltétel nélküli szeretet, ugye hallottátok már? Ez az anyánál és az újszülöttnél oda - vissza meg van. Az újszülött imádja anyukáját, aki gondoskodik róla, táplálja és neveli...az anyuka is imádja a babáját feltétel nélkül. De ha belegondolunk ez nem csak az anyáknál van meg a gyerekek felé és vissza, hanem minden felnőtt embernél...
Ez az életben sajnos többnyire nincs meg az emberek között. A feltétel nélküli szeretet az emberi kapcsolatokban sajnos kevésszer mutatkozik meg, pedig ez lenne a lényege az emberi létnek...
Amire engem a gyerekek megtanítanak az a türelem. Régen nagyon türelmetlen voltam, és ahogy megszületett a "kisherceg" a nővéremék életébe onnantól kezdve az én életembe is belekerült, amit én egyáltalán nem bánok. Születésétől fogva végigkövetem az életét, a fejlődési szakaszait, és az életszakaszait, a hisztijeivel, a dackorszakával, a viselkedésével, a kedvességeivel együtt :)).
Ezzel együtt a türelmetlenségem nagyot javult, és már ritkán bukkan fel az életemben :) Nagy barátok lettünk a kis jövevénnyel, és azt hiszem barátok maradunk mindig is :)) Itt a szeretet tényleg oda vissza működik. Annyit adsz amennyit csak tudsz már a születésétől fogva annak a mini embernek, és eljön az idő, amikor visszaadja. Ez az idő hamarabb eljön mint gondolnánk...Maholnap 3 éves lesz az én kis hercegem, és valami csodálatos érzés, amikor egy huncutkodós, bolondozós nap után este lefekvés előtt, átkarol, óriási cuppanós puszikat nyom az arcomra, és a csodaszép barna szemeivel ahogy rám néz érezteti, hogy "Szeretlek Tante" !!! ;)
A gyerekek tükrök...valóban olyanok amilyenek mi vagyunk velük. Amit mi adunk mentálisan nekik az évek során, azt ők amint tudják visszaadják nekünk ;) Ennél jobb dolog nincs a világon, ugye igazam van? ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése