Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. április 1., vasárnap

Ho'oponopono

Végre kiolvastam a kölcsönkapott könyvet ami a Hooponoponóról szólt. Ajánlom mindenkinek, mert tényleg elkalauzol a lelkünk hullámaiba.
A Hooponoponó egy titkos hawaii módszer, amivel bőséget, egészséget és békét teremthetsz....írja a könyv eleje. Na ez elkezdte piszkálni a fantáziámat, bár már korábban is hallottam róla, ezért is szerettem volna kicsit jobban belemélyülni a témába. A könyvet Joe Vitale és dr.Ihaleakala Hew Len írta (neten lehet róluk sok mindent találni), a könyv története pedig arról szól valójában, hogy Joe Vitale hogyan is ismerkedett meg a Hooponoponóval, hogyan találkozott össze dr. Hew Len-nel, és mi is ez a módszer. Izgalmas könyv, ajánlom mindenkinek akit érdekel a téma, igazán érdekesen írja le az egészet.
A módszer lényege, hogy elsősorban 100%-os felelősséget kell vállalnunk minden tettünkért. Akár jó akár nem jó amit tettünk egészen idáig. Nem másra hárítani, vagy kifogásokat gyártani, igenis felelősek vagyunk a tetteinkért, és ezt vállalnunk is kell. Ha problémád van az életben és azt visszavezeted a lelki és múltbéli dolgaidra, az általában valamilyen emlékből indul ki. Ezt az emléket ki kell törölnöd az elmédből ahhoz, hogy előítéletek nélkül viszonyulj a jövőben történő dolgokhoz. Tehát belső tisztítást kell végezned magadban. Ehhez a belső tisztításhoz segítségül van négy szó: Sajnálom! Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm! Szeretlek!
Ez az a négy szó, amit magadban kell mondogatni, és megtisztítani a rossz gondolatokat. A Sajnálom-mal kifejezed sajnálatodat a múltban elkövetett, akár általad nem is ismert tetteidért, amivel valakit, vagy valakiket megbántottál, vagy akár tudtodon kívül nem úgy viszonyultál ahogy kellett volna, és vállalod a felelősséget a dolgok létrejöttéért. A Kérlek, bocsáss meg szavakkal megtisztítod magad egy konkrét helyzetben megjelenő negatív programodtól. És innentől átfordítod a dolgokat a pozitív oldalra. Megköszönöd ami az életben ért, háládat fejezed ki a dolgokért, amiből tanulhattál, vagy amit megéltél. Háládat és hitedet fejezed ki, hogy a dolgok mindenki számára a legjobban alakulnak. A Szeretlek szóval pedig  meggyógyítod magadban azt a korlátozó programot, amivel előidéztél egy békétlen helyzetet. Kifejezed szeretetedet mindenért. Az életért, a gyermekedért, a világért, akár a napodért...stb. Jelzem ezek csak példák voltak, de bármilyen gondolatod támad, és azt megakarod tisztítani ezekkel a szavakkal teheted meg. Mondogasd magadban ezt a négy szót folyamatosan, járjon a fejedben, és ezzel ki rendberakod a belső gondolataidat. Ha rendberakod a belső dolgaidat, akkor a külső dolgok is működni fognak. Ha az embernek jó gondolatai vannak, és nincsenek "sötét", negatív gondolatai máris jobban érzi magát, jobb kedvvel tekint a világra, és a napjaira. Az rossz gondolatokat ki kell törölni, és új inspirációkat kell hogy kapj és azzal kell a jövőbe tekinteni. Ezzel a módszerrel ez lehetséges. A gondolataink programok, és rajtad múlik milyen irányba tereled ezeket a programokat.
Ha a gondolataidban feltűnik valamilyen negatív gondolat, akár ki is mondod, ítélkezel ( amelyek a múltbéli eseményekből, emlékekből jönnek elő) máris az a gondolat kell, hogy jöjjön, hogy törölj!törölj!törölj! :) Tisztogatni kell a belső gondolatokat. Tisztogass, tisztogass és tisztogass :)
Tudom ez így érdekesen hangzik, de tényleg érdemes elolvasni a könyvet, mert az életben tényleg megtörtént, hogy dr. Hew Len egy osztálynyi veszélyes elmebeteget gyógyított meg úgy, hogy a saját belsőjét tisztogatta ezzel a módszerrel úgy, hogy nem is találkozott az osztály "lakóival" közvetlen....hihetetlen ugye? De létezik, és megtörtént eset...


Szép estét és jó tisztogatást! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése