Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. január 14., szombat

Bizalom

Ha jól emlékszek a bizalomról még nem "beszéltünk". A bizalom egy fontos jelenség mindegyőnk életében. Az életünk számos területén jelen van. A bizalom hit, hogy valakiben, vagy valamiben nem csalódunk. A bizonyosság előlegezése véletlen körülményekkel és a jövővel szemben. A bizalom globálisan jelen kell hogy legyen a világban (ugye ez már sok helyen kiveszett az emberekből), az országokban (sok helyen már itt is), a népeknél, a családban, a munkahelyen, a barátok között és még sorolhatnám. A bizalom egy nagyon fontos dolog. A bizalmat adjuk és kapjuk. Az ember jól meggondolja kinek adja. De bizalomnak kell lenni a munkatársak között, és legfőképpen a párkapcsolatban. Anélkül nem működhet egyik terület sem.
Már sokszor hallottuk, hogy nem szabad mindig gyanakodni, bizonytalankodni, mert akkor magadat őrlöd fel, de tény, hogy a bizalmat nehéz odaadni. Főleg akkor nehéz odaadni, ha már egyszer megadtad, de kihasználták. Akkor aztán nagyon nehéz. Ami a legrosszabb, hogy azzal, hogy ezt a múltban kihasználták, a jövőbeni embert bűnteted, mert vele nem működik úgy a dolog ahogy kellene. Ezen nekünk kell túljutnunk, és magunkban kell rendberakni a dolgot, de a legrosszabb az az egészben, mikor már a bizalmat megadod felülkerekedve a rossz emléken, tiszta lappal indulva....és akkor a másik akinek megszavaztad a  bizalmat, meginog és újra visszahökkölsz. Ez egy nagyon nehéz folyamat. Aki nem égette még meg magát az nem biztos hogy megérti. (Aki tudja a titkot a bizalom "kezeléséről" kérem ossza meg velünk :)))
Nem szabad a múlton rágódni, és ez nem is hiszem, hogy a múlton rágódás, hanem egy folyamat, amit ha már egyszer elhibáztál, nem biztos, hogy legközelebb olyan gyorsan fel tudod építeni ahogy kellene. Ehhez türelemre és időre van szükség...és reményre, hogy ezt a másik fél is megérti!
Elnézést, ha ez a bejegyzés nem feltétlenül pozitívra sikeredett, de néha kell egy kis elmélkedés is;)

Szép estét Mindenkinek! :)

2 megjegyzés:

  1. Bizalom kezelése...
    nehéz kérdés...
    sajnos én is megégettem már magam...
    Sokáig(vagy talán még most is?!)egyes emberekkel bizonytalan vagyok,minden téren illetően,de lehet ez így van jól!
    Sajnos kevés emberrel adatik meg az,hogy feltétlenül megbízz valakivel!...és nem kell,hogy ez több ember is legyen,de ha van legalább 1 ember akkor már megérte:)

    VálaszTörlés
  2. Akkor üdv a klubban (megégetés szempontjából;). Az a baj, hogy így tényleg nehéz bízni, idő kell hozzá, mert mi van ha tényleg mindenkinek biztalmat osztanál és fele visszaélne vele, egyfolytában csak csalódnál...
    A feltétlen bizalomhoz valóban elég 1 ember, akit jól megválasztasz :)) De már azon is gondolkodtam egyébként, hogy lehet nem is kéne ennyit rágódni rajta, majd jön ez, és kialakul, de ugye ehhez is idő kell....főleg ha már megégette magát az ember ;)

    VálaszTörlés