Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. január 14., szombat

A változás benned van!

Tegyük fel van egy répa. A répa üldögél a kertben és nézegeti magát, s közben az jár a fejében, hjaaajjj de szeretnék másképpen kinézni, és nem itt élni. Milyen jó lehet az almának, ő ott lóg a fán és süti a napsugár minden oldalát, hogy szép piros legyen...én meg itt vagyok a föld alatt amíg érett nem leszek. A répa viszont azt nem látja, hogy az almát amellett, hogy a napsugár szépen süti, még számos negatív hullám is ér, többek között, mint például az eső, a jég, a kukacok, vagy a madarak, akik belőle csipegetnek, és ő nem tud elbújni akár a föld alá, hogy megvédje magát....
Ez a tanmese az emberekről szól. Az emberek hajlamosak a másikkal túl sokat foglalkozni. Honnan van olyan autója, mit dolgozott külföldön, hogy van felöltözve. Nekem miért nem ez van???
Ezek az emberek nem fogadták el önmagukat, az életüket, és nem elégedettek magukkal. Aki mindig a másikéval foglalkozik, az egyszerüen nem foglalkozik magával, vagy nem jól foglalkozik önmagával. (Természetesen ugye különbséget tudunk tenni a jó irányú érdeklődés, kiváncsiskodás és a rossz irányú kivácsiskodás között?)
Ha az ez irányba tett kiváncsiskodást és gondolkodást a maguk életére fordítanák és a maguk dolgaival foglalkoznának, sokkal minőségibb életet tudnának élni.
Az emberek várják a változást az élettől, hogy történjen már valami másképpen, akár Magyarország szituációját nézzük, bár a politizálás messze áll tőlem, mert nem hiszem, hogy azzal, hogy a baráti, ismeretségi társaságok, és a közösségi oldalakon való politizálás, egymásra mutogatások olvasása megváltaná a világot.
Mi lenne ha a gondolkodásunkat változtatnánk meg? Ha megváltoztatod a gondolkodásod, megváltozik az életed is. Mi lenne ha a másikon való gondolkodásodat magadra fordítanád? Mi lenne ha a sok öldökléses és politikai hírek helyett zenét hallgatnál, vagy más műsort néznél?
Igen tudom, van aki azt gondolja, hogy strucc politika ez, de szerintem nem az. Azzal, ha a híreket kihagyom legalább a TV-ben, már nem kapom a negatív hullámokat egy irányból. Viszont marad ám ezen kívül több más, akár a rádió, akár a munkahely, az emberek. A híreket meg lehet hallani másoktól is, elér hozzánk. Így is tudni fogjuk hogy mi van a világon, mégha nem is olyan pontosan, de elér hozzánk a hír. Akkor most minek rontsuk el az esténket egy negatív híradóval?
Te alakítod az életedet nem más. Te döntöd el, hogy kivel foglalkozol, magaddal, vagy a többi emberrel, akik lehet hogy kívülről úgy mutatják, minden rendben van és milyen boldogok, de nem tudhatod mit rejt a háttér...Te választod meg mit engedsz be a napjaidba, mikor engedsz be több és kevesebb negatív vagy pozitív hatást, ez mind mind a te döntésed. Tehát a változás benned van! Ne mástól várj csodát, te magad hozd létre a csodát ;)
Te magad változtasd meg a gondolataidat, mert más ezt a feladatot nem látja el helyetted! :)

Szép napot Mindenkinek! :)


2 megjegyzés:

  1. Mások azért nézik miben vagy és mid van,mert irigyek...
    Megint egy frapáns írás,IMÁDOM ahogyan írsz:)

    VálaszTörlés
  2. Ja igen, ezt a gondolatmenetet kihagytam, igazad van ;) Pedig ha az irigyek magukra fordítanák ezt az időt...mi minden kisülhetne belőlük :))
    Köszi, örülök, hogy még mindig tetszenek az írásaim ;)

    VálaszTörlés