Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. június 25., hétfő

Egy adag Fényt Mindenkinek! :-)

A minap találtam egy idézetet Böjte Csabától ami egy kicsit elgondolkodtatott és végre újra "megihletett" :-)
Erről van szó:

"A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát. Tehát nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt, a saját életünkben és másokéban egyaránt."

A sötétség és a világosság. A rossz és a jó. A hideg és meleg...és még sorolhatnám. Mind mind olyan két szópár ami az életünkre is jellemző lehet..
Annyi embert lehet hallani, aki arról panaszkodik, hogy ez és az van az életében, hogy ilyen és olyan rossz az élete, és miért kapja ezt a sorstól....és még sorolhatnám, de tudjátok miről beszélek. Mindenki hallhatja nap mint nap az ismerősöktől, kollégáktól, vagy amúgy csak az utcán az emberektől akikkel összefut. 
Pedig csak annyi lenne a lényeg, hogy a sötétséget egy kicsit fényesebben kéne látni. Nem biztos, hogy ha valami negatív történik az életedben az tényleg rosszat tesz neked. Az "álruhás áldás" lehet akár fényes is az éltedben. Minnél jobban küzdesz valami ellen annál jobban meg fog történni....valami ellen küzdeni annyit jelent mint még jobban közel kerülni hozzá....mert egyfolytában ez jár a gondolatodban. 
Na egy kicsit elkanyarodtam a témától újra :) Szóval a lényeg, hogy meg kell találni az életünkben a fényt, a jót, a meleget, az édeset :) Minden történésnek meg van a jó oldala is, csak hozzáállás kérdése. Vannak olyan dolgok, amiket akkor tudunk meg magunkról vagy másról, amikor egy szokatlan történés lesz az életünkben. Lehet hogy megijedünk, de nem az a lényege az ÉLETnek, hogy ismerjed magadat, és a közeledben élőket? Dehogynem.
Az hogy küzdünk a rossz ellen, az sehova nem vezet, inkább vezessük bele az életünkbe a JÓT, és felejtsük el a rossz ellen küzdést...amint a jót bevezetjük a rossz eltűnik az életünkből...viszont ha egyfolytában a rossz ellen küzdünk a gondolatok a körül forognak, és elfelejtkezünk a JÓról, a BOLDOGságról, EGÉSZSÉGről, a SZERETetről minden ami JÓról :)

Gyújtsuk hát meg a gyertyát és engedjük be a fényt az életünkbe MOST :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése