Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2012. június 7., csütörtök

A TE ÉLETED....hát vállald :-)

Volt annak idején egy időszakom, amikor nagyon sokat tanultam az életről, az emberekről, a gondolatainkról, a felelősségről....a lélekről. 
Akkor megtanultam azt, hogy te magad vagy felelős a saját gondolataidért, a saját tetteidért, a saját boldogságodért, és minden ami veled kapcsolatos. A felelősséget minden esetben 100%-ban vállalnod kell a tetteidért. A legkönnyebb másra hárítani a felelősséget! A legeslegkönnyebb az amikor valami történik, és kifogásokat keresel és persze ha keresel, akkor találsz is...
Te gondolsz dolgokat, Te teszel dolgokat, Te irányítod a tevékenységeidet, egyedül Te vagy a felelőse a saját életednek. Nem más, hidd el! 
Az, hogy mást hibáztatsz és másra hárítod a felelősséget csak arra jó, hogy magadat megnyugtatod...egy darabig....mert előbb utóbb rájössz, hogy egyedül a te gondolataid a fontosak, a lényeg a te hozzáállásod. A hibát magadban is meg kell találni, ha már másban annyira hamar megtaláltad...
Ha problémája van bárkinek nem árt először magába néznie, hogy a probléma miből is adódik? Nem feltétlenül másra hárítani a dolgokat, mert azzal magunknak is hazudunk. 
Ez olyan mint amikor mástól várják némely emberek a "boldogságot". Ha Te nem érzed magad jól egyedül, kívülről és belülről akkor sem másra kell a felelősséget hárítani, és várni, hogy mással boldog legyek, hanem először magunkba kell nézni jól, és helyretenni a lelki dolgokat. Ez nagyon fontos nem hiába mondják mindig hogy a TEST a LÉLEK tükre :-)
TE irányítod az életedet a TE gondolataiddal, és a TE tetteiddel, nem MÁS. Tőled függ minden ami az életedben van, történések, lehetőségek elfogadása, kihagyása, életed változtatása, ki más teszi ezeket a dolgokat nem más, mint TE. 
Akkor tessék vállalni a felelősséget is mindenért ami veled történik, és nem másra hárítani, mert ez a legnagyobb hazugság amit magad felé megtehetsz!


Mindemellett kívánok Mindenkinek olyan szép napot, mint amilyen nekem volt ma :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése