Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2011. szeptember 11., vasárnap

Az ÉLET(ED)

Az élet egy folyamatos utazás (ahogy a jobb oldalon lévő idézet is kimondja), különböző időszakok vannak benne, és különböző célokért kell megküzdened. Gondolj bele megszületsz, utána óvoda, iskola, továbbtanulás aztán jöhet a felnőttkor...Minden időszakban más és más a fontos számodra más örömök és bánatok találnak rád a különböző az életszakaszaidban.
Aztán amikor elérjük a kb 30 éves kort és még egyedül vagy például, akkor már majdnem öreglánynak számítasz mert még nincs családod. Nagymamáink mind azt mondják, hogy annak idején már 20-25 övesen megszültek minket anyukáink, és már akkor férjhez mentek....ááááá miért kell nekünk azt tennünk ami anno volt? Miért nem élhetjük az életünket úgy ahogy mi szeretnénk? :) Az élet változik, az akkori körülmények teljesen mások voltak mint ma. Ma már nem az van, hogy a nők otthon tudnak maradni gyereket nevelni évekig (tisztelet a kivételnek, mert természetesen van még ilyen család és ennek örülök :) ), hanem igenis szükség van mindkét fél fizetésére azért, hogy a felvett kölcsönt akár, vagy a beiskoláztatást fizessék...vagy egyáltalán csak hogy éljenek.

No egy kicsit elkanyarodtam a mai témától nem feltétlenül erről szerettem volna írni :)))) Ma arról szerettem volna írni, hogy sajnos sokan úgy élik az életet, hogy "majd mit szól ehhez a szomszéd" vagy "mit mondanak az emberek, ha így öltözök" vagy akár "nehogy így lásson XY". Gondolom mindenkinek ismerősek ezek a mondatok. Én napjában hallom őket. 
Miért foglalkozunk azzal, hogy más mit mond? Miért kell nekünk úgy élnünk ahogy más akarja? Legyünk egyediek, legyen meg a saját személyiségünk, ha abban valami extravagáns van, hát vállaljuk fel!! Egy életünk van, miért éljük úgy le, hogy nem is biztos, hogy jól érezzük magunkat benne?

Ha valami újat szeretnél az életedben kipróbálni, ne érdekeljen, hogy más mit szól hozzá, próbáld ki, fedezd fel a világot...láss világot :). Például ha nem merünk továbblépni akár egy munkahelyről mert bennünk van, a félsz, hogy ki mit szól hozzá, mert az még hagyján, hogy az van bennünk, hogy vajon milyen lesz az új munkahely, de hogy azért ne váltsunk, mert mit szólnak hozzá a kollégák, vagy milyen lesz nélkülünk a régi hely. Nem, felejtsük el ezt, igenis menni kell, mert valószínűleg azért döntöttél a váltás mellett mert TE nem érzed jól magad ott, vagy mert NEKED valami oknál fogva tovább kell lépned. 
Hát lépj tovább, és kockáztass, mert kockázat nélkül nincs ÉLET :)

Ismerd meg önmagad, a személyiségedet, élvezd az élet apró pillanatait, az illatokat, a természetet, az ízeket és ne foglalkozz azzal, hogy más mit mondd, mert ez a TE életed, és senki más nem irányítja csak TE!

Szép estét :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése