Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2011. szeptember 26., hétfő

Amit adsz, azt kapsz :-)

A történet mindennapi. Mész az utcán, betérsz egy boltba, köszönsz udvariasan, mosolyogva, és normális esetben az eladó kedves veled, és visszamosolyog. Nem normális esetben sajnos furán néznek rád, hogy neked meg mi bajod? Pedig semmi, csak köszönöd jól érzed magad, és szívesen mosolyogsz az emberekre.

Sajnos ma már furán néznek azokra akik pozitív gondolkodásúak, és nem mindig a negatív gondolatok az elsők a fejükben. Pedig mennyivel egyszerűbb így az élet. Azt hiszik, hogy nekik semmi problémájuk az életben, és semmi gondjuk nincs. Pedig van, igen van, csak nem mindegy hogy állsz hozzá. Sőt azért mert problémád van, nem kell elrontani a napodat. Minél több negatív gondolatod van, annál több negatív dolgot vonzol be. A vonzás törvénye ugyebár. 
Egy kolléganőm múltkor mondta, hogy engem teljesen másképp kezelnek a kollégák mint őt. Akkor pont egy bizonyos kollégára gondolt, és megfigyeltem hogy miért is van ez. Amikor én találkozok vele a folyosón, mosolyogva köszönök rá, ő visszaköszön, és mindig, de tényleg mindig megkérdezi, hogy hogy vagyok? Beszélgetünk egy keveset és tovább haladunk. Ha találkozunk napközben még a legnagyobb stresszben is kedvesen szól hozzám és én kedvesen válaszolok.....Majd megfigyeltem a kolléganőmet amikor ezzel a személlyel találkozik. Na ő nem mosolyog, hanem mindig valami negatív dolgot ró fel neki. Például:"ezt sem hoztad még, vagy azt sem"...vagy "mert nekem ezt nem mondtad"...stb. Szóval így mit várjon tőle?

Szóval a lényeg, hogy igenis azt kapod amit adsz. Ha kedves vagy az emberekkel ők is kedvesek, ha bizalmat adsz, bizalmat kapsz, ha őszinte vagy őszinte lesz a másik (jóóó vannak kivételek na! De ők a másik oldal :/) és így tovább. 

Tényleg mivel lesz jobb, ha pozitív és jó gondolatok helyett negatívan gondolkodunk, és mindent kritizálunk, vagy semmi sem tetszik? Semmivel, sőt a saját magad napjaid keseríted meg, és ezzel TE is keserűvé válsz. 
Tudom nehéz mindig és minden percben pozitívan állni a dolgokhoz, de ha valamilyen szinten meg tudjuk tartani ezt a gondolkodást biztos, hogy csak javunkra válik, és könnyebben vesszük az akadályokat az életünkben. 

Hajrá pozitív gondolkodás, huss huss negatív hozzáállás :)

2 megjegyzés:

  1. Olyan jók az ilyen írásaid! :) Teljesen egyetértek.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök, hogy tetszenek, igyekszem, hogy jó olvasmányok szülessenek :)

    VálaszTörlés