Három dolog az élethez: "légy azokkal, akik megmosolyogtatnak, nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel, és szeress addig, amíg csak élsz!!"

2011. december 12., hétfő

A megfelelés...avagy a tészta és a rizs története

A megfelelésre való hajlam benne van mindegyikönk életében. Kezdetben meg akarsz felelni az iskolában, a munkahelyen, a párodnak, a családodnak, esetleg mindeközben a barátoknak, haveroknak, a kollégáknak, de van amikor rájössz, hogy nem megy. Nem megy, hogy mindig mindenkinek jó legyen. Próbálod megtartani a harmóniát az egész életedben, és nem akarod, hogy bárkit megbánts, vagy bárkinek azáltal rossz legyen, hogy te teszel valamit. A szüleidet meg ne bántsd, a párod is szeressen, a gyermekednek jó legyen, a kolléggáidat segítsd és meglegyen a kölcsönös jó kapcsolat...és egy idő után rájössz, hogy ez mind szép és jó, de nem megy. Rájössz, hogy oké hogy neki és neki megfelelek, de mi lesz azzal, hogy én mit szeretnék. Nekem mi a jó? ÉN hogy érzem magamat akkor ha azt teszem. A megfelelés abból indul, hogy megpróbálsz a középúton maradni, mindenkinek jó legyen és ezzel így kedveljenek szeressenek téged...de nem azért kell, hogy szeressenek, mert nekik te mindig jót teszel, hanem azért amilyen vagy. Tehetsz nekik jót úgyis, hogy közben magadnak is jót teszel. Lehet hogy kevésbé felelsz meg nekik, de te jól érzed magad, kompromisszumot kell kötni úgy, hogy mindenkinek jó legyen.

Tegyük fel van a tészta és a rizs. Te a rizst szereted de Ő tésztát szeretne. Te mindig kompromisszumot kötsz és tésztát csinálsz. Aztán próbálod egy idő után úgy csinálni hogy neked is jó legyen, és megpróbálod rábeszélni a rizsre. Ő nem akarja, mert megszokta hogy NEKED úgyis mindegy és hogy mindig tésztát csinálsz. Ekkor rádöbbensz, hogy mindig meg akartál felelni neki, hogy Ő jól érezze magát, és kedveskedj neki, és egyszer szeretnéd, hogy végre NEKED is jó legyen, és rizs legyen, és még akkor is nem úgy reagál, ahogy te reagáltál mindaddig. Ezek után vagy megcsinálod neki a tésztát és újra visszaállsz a sorba....vaaagy krumplit csinálsz :))))))))))))
Na viccet félretéve remélem ezt az egész tészta rizs dolgot mindenki át tudja ültetni az életben való dolgokra, mert ez szépen tükrözi az egész megfelelés témáját.

Van aki azt mondja, nem kell mindenkinek megfelelni. A lényeg, hogy neked jó legyen. Erre nagyon nehéz átállni akkor mikor már fél életedet arra összpontosítottad, hogy másnak jó legyen, és megfelelj nekik. De még nem késő!!!!
Tényleg itt az idő, hogy átgondoljuk ezt, és egy kicsit legyünk önzők magunkkal mert egy életünk van, és azt mi alakítjuk úgy hogy jól érezzük magunkat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése